
Over een week is het alweer Pasen, dit jaar anders dan andere jaren. Ik ga wel lekkere recepten maken voor de lunch of brunch. Bij Pasen kan natuurlijk een recept met croissantdeeg niet ontbreken! Ik heb een croissantkrans met roerei gemaakt. In mijn koelkast vond ik nog lente-ui en kastanjechampignons en deze heb ik er ook doorheen gedaan. Een simpel en heerlijk recept voor Pasen!
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 – 25 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
- 6 plakjes ontbijtspek of bacon
- 5 eieren
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- Zout
- Peper
- Maanzaad
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
- Schaaltje
- Kwastje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de bakplaat met bakpapier.
- Bak in de koekenpan kort het ontbijtspek of bacon en leg deze op een bord.
- Snijd de knoflook fijn, de lente-ui in ringen en de kastanje champignons in plakjes. Bak deze met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Breek 4 eieren boven de pan en roer goed totdat het ei grotendeels is gestold. Zet het vuur uit.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd het deeg in driehoeken. Leg de driehoeken in het rond op het bakpapier met de punten naar buiten. Zorg ervoor dat het croissantdeeg met elkaar overlapt.
- Leg de plakjes ontbijtspek of bacon op elke punt van het croissantdeeg en schep het roerei in het rond op het dikke gedeelte van het croissantdeeg.
- Vouw elke punt van het croissantdeeg naar binnen over het roerei zodat er een krans ontstaat.
- Kluts het overgebleven ei in een schaaltje en smeer met een kwastje de croissantkrans in met ei. Strooi er wat maanzaad overheen.
- Zet de bakplaat met de croissantkrans voor 20 – 25 minuten in de oven. De croissantkrans met roerei is klaar als het deeg gaar en bruin is gebakken. Serveer warm!

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Er is nog veel meer lekkers te maken met croissantdeeg, zoals deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas. Genieten bij de lunch, koffie of als toetje!