De lekkerste tosti vind ik een tuna melt tosti, een combinatie van tonijn en kaas. Een klassieker uit Amerika, echt comfortfood. Ik maakte deze tosti met plakken Goudse jonge 48+ kaas die ik van Kaaskraam kreeg opgestuurd. Je belegt dikke sneden brood met een zelfgemaakte tonijnsalade en legt daar bovenop een plak kaas. Een aantal minuten in het tosti apparaat en genieten maar! Vind jij de tuna melt tosti ook lekker?
Aantal: 2 tosti’s
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 4 sneden brood
- 2 plakken Gouda Jong 48+ kaas van Kaaskraam
- 1 blikje tonijnstukken in olie
- 1,5 eetlepel yoghurt mayonaise
- 1/2 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels kappertjes
- Zout
- Peper
- Boter
Benodigdheden:
- Tosti apparaat
- Hakmolentje
Bereidingswijze:
- Besmeer de sneden brood aan beide zijden met boter.
- Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in het hakmolentje.
- Snijd een paar dunne ringen van de rode ui en leg aan de kant, deze gebruik je later bij het beleggen van de tosti. Doe de rest van de ui bij de tonijn in het hakmolentje.
- Voeg de yoghurt mayonaise en knoflook toe en laat het hakmolentje een kleine minuut draaien. Doe de kappertjes erbij en mix deze kort door. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet het tosti apparaat aan en laat warm worden.
- Beleg 2 besmeerde sneden brood met de tonijn, verdeel er wat rode ui over en leg er een plak kaas op.
- Leg de andere sneden brood er bovenop en bak bruin in het tosti apparaat. Snijd de tosti tuna melt door en serveer met een saus.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Er staat ook al een andere super lekkere tosti op Kokkerellen met Suus: een tosti met brie en bacon!