
Jjjjaaa vandaag is het zondag bakdag! 🙂 Kijk je ook vanavond naar de finale van Heel Holland Bakt? En heb je zin om te bakken? Maak dan deze lekkere zandkoekjes met jam! Bijvoorbeeld voor Valentijnsdag. Toen ik deze foto aan de kinderen van mijn klas liet zien, kreeg ik hele leuke reacties. Daarna deelde ik de koekjes uit en de kinderen van mijn klas waren door het dolle heen. Ze vonden de koekjes heerlijk! Maak jij deze zandkoekjes met jam voor Valentijnsdag (of voor moederdag of vaderdag)?
Aantal: 20
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 200 gram tarwebloem
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- Snufje zout
- Aardbeien jam
Benodigdheden:
- Vershoudfolie
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
- Uitsteekvormpjes hart 4,5 cm en 8,1 cm
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten (behalve de aardbeienjam) met elkaar. Kneed er een mooi deeg van. Rol het deeg in vershoudfolie en leg voor minstens een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Bestrooi de werkbank met wat tarwebloem en rol hierop het deeg uit met de deegroller.
- Steek hartjes uit met de grootste koekjesuitsteker (8,1 cm). Steek bij de helft van de hartjes ook de binnenkant uit met de kleinste uitsteker.
- Herhaal stap 3 en 4 totdat al het deeg op is.
- Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.
- Als de koekjes zijn afgekoeld, besmeer de dichte koekjes met jam. Leg daar bovenop een open hartenkoekje.
Tip: Door de jam kunnen de koekjes zacht worden. Besmeer de koekjes daarom net voordat je ze uitdeelt met de jam.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze appel peer crumble is fantastisch lekker. Ideaal voor bijvoorbeeld een nagerecht of bij de thee / koffie als er bezoek langs komt. Maak het van te voren en zet het in de oven. Serveer deze appel peer crumble warm met slagroom of een bolletje ijs erbij.