
Quiche lorraine met prei is mijn lievelings quiche! Ik vind de combinatie van spek en prei erg lekker. Bij de traditionele quiche lorraine voeg je geen prei toe. Deze quiche lorraine met prei kan je prima als gerecht voor het avondeten maken. Maar ik heb het ook al een keer voor bij de borrel gemaakt. Heerlijk!
Aantal: 4 – 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 300 gram spekblokjes
- 3 preien
- 7 plakjes hartige taartdeeg
- 50 gram paneermeel
- 4 eieren
- 125 ml creme fraiche
- 200 gram geraspte kaas
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- Quichevorm / springvorm
- Wok
- Schaal
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden en ontdooi de plakjes hartige taartdeeg.
- Bak de spekjes in de wok.
- Was de preien en snijd in ringen. Doe de prei bij de spekjes en roer goed door. Haal de pan van het vuur als de preien zijn geslonken en wat gebakken. Breng op smaak met peper.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Smeer de randen van de springvorm in met een klein beetje olijfolie.
- Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Zorg ervoor dat de randjes goed op elkaar zijn geplakt met een klein beetje water.
- Prik met een vork gaatjes in het hartige taartdeeg en bestrooi met de paneermeel.
- Meng in een schaal de crème fraîche, eieren, geraspte kaas en wat peper goed door elkaar.
- Roer dit mengsel door de spekjes en prei en verdeel over de met hartige taartdeeg belegde springvorm.
- Zet de quiche lorraine met prei in de voorverwarmde oven en bak goudbruin in 45 minuten.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips is het ideaal voor de lunch, brunch of borrel met Pasen. Maar natuurlijk ook heerlijk als avondeten.