
Voor President mocht ik 3 hapjes met brie voor op een borrelplank bedenken. Vandaag is het tweede recept een quiche met brie, broccoli en spekjes. De quiche heb ik in een kleine springvorm van 18 cm gemaakt. Zo staat het ook leuk op een borrelplank voor 6-8 personen. Je kunt deze lekkere quiche ook eten als diner, dan is het geschikt voor 2-4 personen.
Aantal personen: 2-4 personen (diner) en 6-8 personen (borrel)
Bereidingstijd: 75 minuten (60 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 5 plakjes hartige taart deeg
- kleine broccoli
- 100 gram spekjes
- 1 rode ui
- 150 gram brie
- 4 zongedroogde tomaten
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 eieren
- 200 ml melk
- peper
Benodigdheden:
- Springvorm 18 cm
- Oven
- Bakpapier
- Pan
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur, snij de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar.
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en smeer de randen in met een klein beetje olijfolie.
- Leg een plakje hartige taart deeg in het midden op de bodem van de springvorm. Aan elke zijde maakte ik een plakje eraan vast met een beetje water. Snijd wat over de rand komt eraf, eventueel kan je dit deeg gebruiken om ruimtes tussen de plakjes op te vullen.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem van de springvorm. Strooi het paneermeel over de bodem.
- Bak de spekjes aan in de koekenpan. Snijd de ui fijn en bak even kort mee met de spekjes.
- Snijd de brie in dunne plakken. Zorg ervoor dat je 6 plakjes aan de kant legt om later bovenop de quiche te leggen. Snijd de rest van de brie en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Nu kunnen de lagen opgebouwd worden van de quiche. Leg de helft van de broccoli op de bodem, daarbovenop de helft van de spekjes, ui, brie en zongedroogde tomaten. Herhaal nogmaals zodat de quiche gevuld is.
- Klop de eieren los met de melk en peper. Giet dit over de quiche heen.
- Leg de aan de kant gelegde plakjes brie bovenop en druk voorzichtig aan.
- Zet de quiche met brie, broccoli en spekjes 45-60 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips is het ideaal voor de lunch, brunch of borrel met Pasen. Maar natuurlijk ook heerlijk als avondeten.