Recept | appel peer crumble

Bij de Albert Heijn kan je buitenbeentjes groenten en fruit kopen. Buitenbeentjes zijn groenten en fruit die er ‘anders’ uitzien en die niet volgens de voorgeschreven standaarden verkocht kunnen worden. Toch smaken de buitenbeentjes net als hun soortgenoten. Te lekker om weg te gooien dus.

Een echt herfstrecept vind ik deze appel peer crumble. Met natuurlijk appel en peer, maar ook kaneel en rozijnen. Ideaal voor bijvoorbeeld een nagerecht of bij de thee / koffie als er bezoek langs komt. Maak het van te voren en zet het in de oven. Serveer deze appel peer crumble warm met slagroom of een bolletje ijs bij.

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten (30 minuten oventijd)

Ingrediënten:

  • 125 gram tarwebloem
  • 75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram zevengranenvlokken of havermoutvlokken
  • 1 appel
  • 2 buitenbeentjes peren
  • 50 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Mengkom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak in de mengkom een kruimelig deeg door de boter, tarwebloem, kristalsuiker en zevengranenvlokken met elkaar te mengen. Wanneer het deeg nog wat te plakkerig is, voeg je wat tarwebloem toe.
  3. Snijd de appel en peren in stukjes en doe in de ovenschaal.
  4. Voeg de rozijnen en kaneel toe en meng goed met elkaar.
  5. Doe de crumble erover heen en plaats de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.