Vorige week kwam de basic bolognesesaus online op de website. Vandaag een recept waarbij je de bolognesesaus kunt gebruiken, namelijk cannelloni met spinazie ricotta vulling.
Cannelloni is een pasta afkomstig uit Italië. De naam cannelloni betekent in het Italiaans ‘grote pijpen’. Deze pasta wordt gevuld en vaak met bolognesesaus geserveerd.
Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 40 minuten (met 20 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 2/3 deel van de basic bolognesesaus
- 400 gram verse spinazie
- 200 gram ricotta
- 2 rode ui
- 4 knoflook
- 160 gram cannelloni
- 70 gram geraspte kaas
- olijfolie
- zout
- peper
- nootmuskaat
Benodigdheden:
- wok
- schaal
- ovenschaal
Bereidingswijze:
Bij dit recept ga ik ervan uit dat de bolognesesaus van de website is gemaakt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de uien en knoflook fijn en fruit aan met wat olijfolie in de wok.
- Voeg de verse spinazie toe, laat het slinken en afkoelen.
- Doe de ricotta in een schaal en maak los met een vork.
- Meng de geslonken spinazie erdoor en breng op smaak met zout, nootmuskaat en veel peper.
- Schep een aantal lepels bolognesesaus in de ovenschaal en verdeel over de bodem.
- Vul de cannelloni met de spinazie ricotta vulling en leg in de ovenschaal.
- Bedek de cannelloni met de bolognesesaus en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de ovenschaal met cannelloni 20 minuten in de oven op 200 graden.