Eindelijk weer een basic recept! En wat voor een basic… een super lekkere bolognesesaus. 🙂 Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!
Een bolognesesaus kan je voor vele pasta’s gebruiken. Bijvoorbeeld een spaghetti bolognese, lasagne of cannelloni. Volgende week komt er een recept online met cannelloni en de bolognesesaus. Maak dus alvast dit recept. Het is trouwens ook goed te bewaren in de diepvries!
Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur pruttelen
Ingrediënten:
- 600 gram gehakt
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 grote rode uien
- 9 plakjes pancetta
- 5 knoflooktenen
- 2 takjes rozemarijn
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 7 zongedroogde tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 500 gram passata (gezeefde tomaten)
Benodigdheden:
- Braadpan
- Spatel
Bereidingswijze:
- Zet de pan op middelhoog vuur. Laat de roomboter smelten in de pan.
- Snijd de uien, knoflook en pancetta fijn en fruit dit aan in de pan. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul.
- Rits de rozemarijn van de takjes. Snijd de rozemarijn en de zongedroogde tomaten fijn.
- Voeg dit samen met de tomatenpuree en de oregano toe aan het gehakt.
- Als laatste mogen ook de gepelde tomaten en de passata worden toegevoegd. Maak de gepelde tomaten wat kleiner met de spatel.
- Laat de saus 3 uur pruttelen op laag vuur en roer regelmatig in de pan.