In quarantaine door corona zorgt ervoor dat je creatief bent met de ingrediënten die je in huis hebt. Ik maakte deze kwarkbroodjes voor de lunch en ze vielen zeer zeker in de smaak om vaker te maken. Het deeg hoef je niet te laten rijzen. Alle ingrediënten door elkaar kneden, vormen in bolletjes en afstrijken met wat melk. Ga jij binnenkort ook deze kwarkbroodjes zelf maken? Ik ben benieuwd of jij door de corona periode ook creatief bent geweest met de ingrediënten in huis. Wat voor lekkere recepten heb jij gemaakt? Laat het weten in een reactie!
Recept ‘zelf kwarkbroodjes maken’
Aantal: 6 bolletjes
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 150 gram kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- 15 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- Snufje zout
- 325 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
- Melk voor bestrijken broodjes
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
- Zeef
- Spatel
- Bakkwast
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de bakplaat met bakpapier.
- Meng in de kom de kwark met de eieren, vanillesuiker, zonnebloemolie en het snufje zout.
- Voeg de bloem en de bakpoeder in delen toe door het te zeven boven de kom. Met een spatel roer je alle ingrediënten goed door elkaar. Kneed het laatste gedeelte met de hand tot een egaal deeg. Het blijft een iets plakkerig deeg, voeg eventueel wat bloem toe als het nog te nat is.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en maak er bolletjes van.
- Leg de bolletjes verspreid over de met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bestrijk de bolletjes met wat melk.
- Bak de kwarkbroodjes in de oven in 20-25 minuten gaar.
Tip: wil je zoete kwarkbroodjes? Voeg dan wat meer suiker toe.
Bewaren: in de diepvries kunnen de kwarkbroodjes zo’n 3 maanden worden bewaard. Ontdooi ze op tijd en bak nog even kort in de oven.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Suikerbrood, het zoete brood met korrels suiker erin. Als het wat ouder is kan je er suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel van maken.