Granola met cranberry en chocolade

Granola met cranberry en chocolade

Granola met cranberry en chocolade

Zodra het kouder weer en vroeger donker gaat worden, heb ik zin in granola bij mijn ontbijt. Ik zag dat het alweer een jaar geleden was dat er een granola recept op Kokkerellen met Suus online kwam. Maak jij ook graag granola? Het lekkere aan granola is dat er verschillende variaties mogelijk zijn. Deze keer een wat luxere versie granola met gedroogde cranberry en 85% chocolade. Lekker voor deze herfst- en winterperiode en de Kerst niet te vergeten natuurlijk! Later deze week komt er een recept met deze granola online.

Recept ‘Granola met cranberry en chocolade’

Aantal: 500 gram

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 250 gram havermout
  • 50 gram lijnzaad
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 50 gram hazelnoten
  • 5 eetlepels koolzaadolie
  • 4 eetlepels honing
  • 4 theelepels kaneel
  • 75 gram cranberries
  • 60 gram 85% chocolade
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de bakplaat uit de oven. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de hazelnoten grof. Doe daarna alle ingrediënten in een mengkom, behalve de cranberries en 85% chocolade. Meng alles goed met elkaar.
  3. Verdeel de granola over de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten een keer door.
  5. Haal de granola na 20 minuten in de oven en laat goed afkoelen.
  6. Hak de chocolade in kleine stukjes en meng samen met de cranberries door de granola.
  7. Bewaar de granola met cranberry en chocolade in een goed afsluitbare pot.
Granola met speculaaskruiden
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Maak jij binnenkort ook de granola met speculaaskruiden? Dan geniet je van een ontbijt die helemaal in deze Sinterklaas- en herfsttijd past!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.