Blog maand december 2020

Blog | maand december 2020

Blog maand december 2020

Vandaag is het bijna de laatste dag van het jaar 2020 en de maand december. De maand van de feestjes, ook al moest dat dit jaar in een kleiner gezelschap. Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw. Natuurlijk kwamen recepten voor deze feestdagen online op Kokkerellen met Suus! Ook was er een winactie, schreef ik een #hotspot over Restaurant Vendel in Veenendaal en een blog over de gekregen foodybox herfst 2020.

Voor Sinterklaas maakte ik een hartige banketletter met gehakt. Voor Kerst een bavette rollade met pesto, een tapas borrel krans, een pizza kerstboom met salami en een tulband cake met rum rozijnen. Tussendoor maakte ik een rode linzensoep met tomaten en legde ik uit hoe je heel gemakkelijk zelf chocolademelk (met slagroom) kunt maken. Voor oud & nieuw kwam eerder deze week heerlijke appelbeignets van bladerdeeg uit de oven online!

Blog | Foodybox herfst 2020

In oktober 2020 mocht ik van Kroon op het werk de foodybox herfst 2020 ontvangen. Wederom een doos vol met allerlei producten gekregen. Grotendeels voor mij nieuwe producten, maar ook een aantal al bekende! Tot nu toe heb ik al 3 recepten ermee gemaakt; granola met speculaaskruiden, risotto met tomaten en burrata en de rode linzensoep met tomaten. Klik op de foto hieronder om meer te lezen over de inhoud van deze foodybox herfst.

#hospot | Nederland – Veenendaal – Vendel

Een restaurant at echt niet bij #hotspot op Kokkerellen met Suus mag ontbreken is Restaurant Vendel in Veenendaal. Regelmatig heb ik hier al gegeten, met vrienden en afgelopen zomer nog op mijn 30ste verjaardag. Ook heb ik een diner@home besteld tijdens de eerste corona golf om het restaurant te steunen. Telkens echt fantastisch lekker gegeten! Hopelijk mogen de restaurants binnenkort open, want ik zou graag weer een keer uiteten willen gaan. Klik nu op onderstaande foto om te lezen wat we afgelopen zomer hebben gegeten bij Restaurant Vendel in Veenendaal.

Recepten maand december 2020:

Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.

Hartige banketletter met gehakt
Hartige banketletter met gehakt

Naast alle zoetigheid is deze hartige banketletter met gehakt een heerlijk hapje bij de borrel op pakjesavond. Of als hoofdgerecht met salade of soep erbij.

Rode linzensoep met tomaten
Rode linzensoep met tomaten

Een heerlijke smaakvolle rode linzensoep met tomaten en deze is super goed gelukt! Makkelijk om te maken en in slechts 25 minuten op tafel.

Bavette rollade met pesto
Bavette rollade met pesto

Een fantastisch lekker (kerst)recept is deze bavette rollade met pesto, pancetta en zongedroogde tomaatjes. Gaar deze indirect op de bbq!

Tapas borrel krans
Tapas borrel krans

Een tapas borrel krans met oa cherrytomaatjes, salami, chorizo en mozzarella bolletjes. Heerlijke spiesjes voor bij de borrel of high-tea.

Pizza kerstboom met salami
Pizza kerstboom met salami

Een pizza kerstboom gevuld met salami, tomatensaus en mozzarella bolletjes. Heerlijk bij een Kerst borrel, lunch of als avondeten.

Tulband cake met rum rozijnen
Tulband cake met rum rozijnen

Deze tulband cake met rum rozijnen is heerlijk bij de koffie of thee, maar je kunt het ook als nagerecht met een bolletje ijs serveren.

Zelf chocolademelk maken
Zelf chocolademelk maken

Wist je dat het heel makkelijk is om zelf chocolademelk te maken!? Ik maakte deze chocolademelk met volle melk en pure chocolade.

Appelbeignets van bladerdeeg uit de oven
Appelbeignets van bladerdeeg uit de oven

Bij oudejaarsdag horen natuurlijk appelbeignets! Het is heel gemakkelijk om deze appelbeignets van bladerdeeg uit de oven te maken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.