Bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom en vers fruit

Bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom en vers fruit

Bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom en vers fruit

Jjjaaa vakantie!!! Een heel bijzonder schooljaar is afgesloten. Natuurlijk reden om dat te vieren met deze lekkere bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom en vers fruit. Ik maakte ze met vers bladerdeeg op rol van Tante Fanny, want ik doe mee met de topmember actie van Uit Pauline’s Keuken. Maak jij deze heerlijke bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom en vers fruit ook binnenkort? Leuk voor als er bijvoorbeeld visite komt of om iets te vieren!

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakpapier
  • Kleine taartvormpjes
  • Bakbonen / droge bonen / rijst
  • Schaaltje
  • Kwastje
  • Spuitzak met mondje
Bereidingswijze:
  1. Zorg ervoor dat je de banketbakkersroom ruim van te voren hebt gemaakt en dat het is afgekoeld.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het rooster eruit.
  3. Rol het verse bladerdeeg uit en snijd in 6 vierkanten. Vet de taartvormpjes in met roomboter en druk het bladerdeeg er voorzichtig in. Het overtollige bladerdeeg snijd je eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en leg er een bakpapiertje in. Vul het vormpje nu met de bakbonen (of droge bonen of rijst) en zet voor 10 minuten op een rooster in de oven.
  4. Haal na 10 minuten de vormpjes eruit en verwijder het bakpapier met de bakbonen. Kluts een ei in een schaaltje en smeer met een kwastje het bladerdeeg in met het ei. Strooi er wat suiker overheen. Herhaal met ook de andere bladerdeeg bakjes. Zet voor 10 minuten, totdat de bakjes goudbruin zijn gebakken, terug in de oven.
  5. Laat de bladerdeeg bakjes even wat afkoelen. Was ondertussen het fruit en snijd, als dat nodig is, wat kleiner.
  6. Doe het banketbakkersroom in de spuitzak en verdeel het over de afgekoelde bladerdeeg bakjes.
  7. Versier de bladerdeeg bakjes met banketbakkersroom met nog wat vers fruit. Serveer direct en geniet ervan!
Bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei - Kokkerellen met Suus

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Naast zoete recepten, kan je ook hartige gerechten maken met bladerdeeg. Een heerlijk en makkelijk recept voor een lunch of brunch zijn deze bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.