Zeebaars van de bbq

Zeebaars van de bbq

Zeebaars van de bbq

Jjjaaa, weer een lekker recept voor op de bbq! De afgelopen weken kwamen al verschillende recepten voor bij of op de bbq online: varkenshaas gevuld met brie, filodeeg met gehakt, jalapeƱo en cheddar en kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook. Deze zeebaars van de bbq hebben we de afgelopen weken regelmatig gemaakt. Naast verschillende stukken vlees en ook een keer als hoofdgerecht met salade en stokbrood erbij. De zeebaars heb ik gevuld met citroen en rozemarijn. Zo lekker! Maak jij ook wel eens vis op de bbq klaar?

Aantal: 2 – 4 personen

Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten op de bbq

Ingrediƫnten:
  • 2 verse zeebaarzen (schoongemaakt bij de visboer)
  • Olijfolie
  • 2 citroenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Bbq
  • Visklem
Bereidingswijze:
  1. Steek de bbq aan tot een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  2. Was de zeebaarzen goed schoon onder de kraan met ruim water.
  3. Smeer de zeebaarzen in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Snijd de citroenen in plakjes en verdeel in de buiken van zeebaarzen. Zorg ervoor dat je 4 plakjes per zeebaars overhoudt. Deze heb je later nog nodig.
  5. Leg de rozemarijn takjes bovenop de citroenen in de zeebaarzen.
  6. Pak de visklem en leg op beide kanten van de zeebaarzen 2 plakjes citroen. Zo zorg je ervoor dat de huid niet gaat plakken aan het rooster van de visklem.
  7. Leg de visklem met de zeebaars op het directe gedeelte van de bbq, wanneer er een temperatuur van 180 graden is bereikt.
  8. Draai de visklem na 5 minuten om, zodat ook de andere kant van de zeebaars wordt gegaard.
  9. Haal de zeebaarzen van de bbq en uit de visklem. Eetsmakelijk!
Vis | zalmpakketjes met citroen

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze zalmpakketjes met citroen, groenten, kruiden en een scheutje witte wijn zijn super lekker. Makkelijk voor op de bbq, maar het kan ook in de oven!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.