Piadina met parmaham, mozzarella en rucola

Piadina met parmaham, mozzarella en rucola

Piadina met parmaham, mozzarella en rucola

In de supermarkt zag ik al een tijdje piadina liggen in het schap van de pasta en tomatensauzen. Geen idee wat het was, maar werd er wel nieuwsgierig naar. Een piadina is een Italiaans platbrood en kan zowel koud als warm en als tussendoortje of als lunch worden gegeten. Ik maakte er een lekkere lunch mee. Ik vulde de piadina met parmaham, mozzarella en rucola. En dat bleek een succes, het was een heerlijke lunch! Dus hierbij het uitgewerkte recept op Kokkerellen met Suus. Heb jij wel eens een piadina gegeten?

Aantal: 4 piadina / 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:
  • 4 piadina
  • 90 gram parmaham
  • 85 gram rucola
  • 1 bol mozzarella van 125 gram
  • 2 tomaten
  • Peper
Benodigdheden:
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de piadina aan beide kanten. Ze zijn klaar als beide kanten iets zijn gebakken.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de mozzarella in plakken.
  3. Vouw de piadina dubbel als je ze uit de koekenpan haalt. Laat iets afkoelen voordat je de piadina vult.
  4. Beleg iedere piadina met rucola, parmaham, mozzarella en tomaat.
  5. Bestrooi met wat peper.
Italiaanse bol caprese

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

De Italiaanse bol caprese is belegd met de kleuren van de Italiaanse vlag: basilicum in de pesto, mozzarella en tomaten. Heerlijk smaakvol!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.