Blog maand mei 2020

Blog | maand mei 2020

Blog maand mei 2020

Deze maand is werkelijk voorbij gevlogen! Vanaf 11 mei mag ik weer fysiek lesgeven, wat is het fijn om de kinderen van mijn klas te zien! Ook hebben we al veel mogen genieten van heerlijke zonnige dagen. Laat de zomer maar komen!

Begin van deze maand, mei 2020, mocht ik vieren dat Kokkerellen met Suus 2 jaar bestaat! Ook vanwege Moederdag heb ik een heerlijke blauwe bessen (ontbijt)kwarktaart met granola gemaakt. De laatste tijd maak ik regelmatig zelf pesto, zo lekker! En daar maakte ik deze maand flatbread met gegrilde groenten en een Italiaanse bol caprese mee. Ik ben gek op pasta en ik maakte voor het eerst pasta carbonara met Parmezaanse kaas. Natuurlijk ging de bbq aan en hierop bereidde ik varkenshaas gevuld met brie. Met het warmere weer eet ik graag salades, bijvoorbeeld salade met tonijn, radijs en veldsla. Ga naar mijn website voor de links naar deze lekkere recepten en de blogs over de foodybox lente 2020 en #hotspot over Can Nuts op Ibiza!

Blog | Foodybox Lente 2020

In april kreeg ik de Foodybox Lente 2020 van Kroon op het werk. Een goed gevuld pakket met heerlijke producten. Daar heb ik al een aantal lekkere recepten mee gemaakt, zoals bruschetta met biefstuk en pesto, witte asperges op klassieke wijze en pitabroodjes met kipshoarma en tzatziki. En ik laat ook de verdere inhoud zien van het pakket. Klik op onderstaande foto voor de blog en de heerlijke recepten!

#hotspot | Ibiza – Cala Llonga – Can Nuts

Alweer 2 jaar geleden ben ik, samen met een vriendin, een aantal dagen op vakantie geweest naar het eiland Ibiza. We hebben een aantal prachtige zonsondergangen gezien. In de baai van Cala Benirràs is op zondagavond het ‘Fiesta de tambores’, het trommelfeest van de hippies tijdens de zonsondergang. Indrukwekkend om mee te maken!

Op Ibiza kan je niet om de hippiesfeer heen. Er zijn verschillende hippiemarkten, zoals Las Dalias, en op veel plekken hangt er een relaxte sfeer. Dat was ook zeker zo in het restaurantje Can Nuts in Cala Llonga. Bij Can Nuts is het aanbod gevarieerd: ontbijt, lunch, tapas, hamburgers en cocktails. Ze geven aan producten zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Klik nu op onderstaande foto om meer te lezen over restaurant Can Nuts op Ibiza!

Recepten maand mei 2020:

Klik op de titel voor een link naar het recept.

Bosbessen kwarktaart met granolabodem
Blauwe bessen kwarktaart met granolabodem

Een heerlijke blauwe bessen kwarktaart met granolabodem, die je zowel als ontbijttaart als gezondere kwarktaart kan maken bijvoorbeeld voor moederdag.

Flatbread met gegrilde groenten en pesto
Flatbread met gegrilde groenten en pesto

Flatbread met gegrilde groenten en pesto. Een heerlijk, makkelijk en vegetarisch recept. Ook de flatbreads en de groene pesto kan je zelf maken.

Pasta carbonara met Parmezaanse kaas
Pasta carbonara met Parmezaanse kaas

Met dit recept van pasta carbonara met Parmezaanse kaas lukt het jou om deze heerlijke pasta met uitgebakken spek te maken. Zonder room en roereieren. 😉

Italiaanse bol caprese
Italiaanse bol caprese

De Italiaanse bol caprese is belegd met de kleuren van de Italiaanse vlag: basilicum in de pesto, mozzarella en tomaten. Heerlijk smaakvol!

Varkenshaas gevuld met brie van de bbq
Varkenshaas gevuld met brie van de bbq

Super lekker recept van varkenshaas gevuld met brie van de bbq. Gebakken in een gevlochten matje van spek met een variatie met barbecuesaus.

Salade met tonijn, radijs en veldsla
Salade met tonijn, radijs en veldsla

Dit is een heerlijke salade die ik regelmatig eet in de lente en zomer met tonijn, radijs, veldsla, avocado, paprika, cherrytomaten en lente-ui.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.