
Wist je dat de frittata een Italiaans gerecht is? Eigenlijk vanuit armoede ontstaan, want het werd namelijk gemaakt met de overgebleven groenten en pasta van de dag ervoor. Altijd als ik frittata maakte, dan brak de frittata doormidden bij het omdraaien. Herkenbaar? Op instagram kreeg ik van Roos van ‘wie het kleine niet eert‘ de tip om de frittata in de oven te bakken! Ideaal, geen gedoe meer met het omdraaien. Hierbij een basisrecept om een frittata uit de oven te maken, want qua vulling zijn er vele variaties mogelijk! Wat vind jij lekker in een frittata?
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 400 gram Italiaanse wokgroenten
- 330 gram aardappels
- 100 gram geraspte kaas
- 5 eieren
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Wok
- Oven
- Springvorm / quichevorm
- Bakpapier
- Maatbeker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verkreukel het bakpapier en maak het nat onder de kraan. Knijp het bakpapier goed uit en beleg hiermee de springvorm.
- Breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze kort (maximaal 5 minuten).
- Bak ondertussen de Italiaanse wokgroenten in de wok met wat olijfolie.
- Giet de aardappelblokjes af en roer door de Italiaanse wokgroenten. Bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren los in de maatbeker. Meng de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout, peper en geraspte kaas met de eieren.
- Doe de Italiaanse wokgroenten met de aardappelblokjes in de springvorm.
- Giet het eimengsel over de groenten. Druk voorzichtig aan met een vork of lepel zodat het eimengsel goed is verdeeld.
- Zet de springvorm voor 30 minuten in de oven. De frittata kan wat omhoog komen. Als de frittata uit de oven komt, druk dan voorzichtig de frittata naar beneden.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Vind je een frittata te groot of te veel? Geen probleem! Maak deze lekkere kleine eimuffins. Ideaal om restjes op te maken. En super lekker als aanvulling bij een ontbijt of lunch.