Vis | regenboogforel uit de oven

Regenboogforel uit de oven

Dit recept ‘regenboogforel uit de oven’ maak ik graag. Het is lekker en gezond! Zelfs makkelijk en snel om doordeweeks te maken. Gebakken aardappeltjes en een salade erbij en je hebt een fantastische maaltijd! Wat voor vis eet jij graag?

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 2 regenboogforellen
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • 4 takjes salie
  • 2 grote takjes tijm
  • 100 ml witte wijn
Benodigdheden:
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de forel af onder de kraan, maak ook de binnenkant goed schoon. Dep de buitenkant droog met keukenpapier. Leg de forellen in de ovenschaal.
  3. Snijd de citroen over de lengte door de helft en snijd de helften citroen in plakken.
  4. Vul de buikholten van de forellen met citroen, salieblaadjes en de takjes tijm. Leg ook nog plakjes citroen op de forel.
  5. Snijd de tomaten in 1/8ste stukken en de ui in halve ringen. Verdeel tussen de forellen in de ovenschaal.
  6. Giet de witte wijn erbij en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de regenboogforel uit de oven en serveer met aardappeltjes en/of salade.
Zeebaars van de bbq

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Zeebaars van de bbq, gevuld met citroen en rozemarijn! Lekker naast andere stukken vlees, maar ook als hoofdgerecht met salade en stokbrood erbij.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.