Avondeten | konijnenbouten op mediterraanse wijze

Konijn is een typisch vleesgerecht dat vaak met kerst wordt gegeten. Een aantal jaar geleden heb ik deze konijnenbouten ook gemaakt voor de familie met kerst. Deze konijnenbouten op mediterraanse wijze zijn super lekker, echt een succes aan tafel.

Ideaal van dit recept is dat het goed van te voren klaar te maken is. In een ovenschaal even opwarmen in de oven en er kan gegeten worden. Handig met kerst toch!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 75 minuten (waarvan 60 minuten stoven – oventijd niet meegerekend)

Ingrediƫnten:

  • 2 konijnenbouten
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (rozemarijn, tijm, salie en oregano)
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 4 ansjovisfilets
  • 200 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels bloem
  • olijfolie
  • peper

Benodigdheden:

  • Gietijzeren pan
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Sjalotjes en knoflook pellen en fijn snijden.
  2. Tijm en rozemarijn van de takjes rissen en met de rest van de kruidenmix fijn snijden.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil. Snijd daarna de citroen doormidden en pers de halve citroen uit.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten, olijven en ansjovis fijn.
  5. Bestrooi de konijnenbouten licht met bloem.
  6. Verhit in de pan de olie en schroei het vlees van de konijnenbouten rondom dicht. Haal uit de pan en bestrooi met peper.
  7. In het bakvet fruit je de sjalotjes en knoflook aan.
  8. Voeg de verse kruiden, citroenrasp en sap, zongedroogde tomaten, olijven, ansjovis en witte wijn toe.

  9. Breng de saus aan de kook. Leg het vlees erin en laat het met de deksel op de pan een uur op laag vuur zachtjes gaar stoven. Draai de konijnenbouten af en toe om. Voeg indien nodig wat water of wijn toe.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.