Recept | carpaccio

Carpaccio, dat kan echt niet ontbreken op mijn website. Ik ben er gek op. Staat het op de menukaart in een restaurant? Dan kies ik 9 van de 10 keer voor de carpaccio. Heerlijk!

Haal voor deze carpaccio het vlees bij de slager. Zij willen het dun voor je snijden. Je proeft echt dat het veel lekkerder is dan uit de supermarkt. En voor een nog lekkerdere smaak maak je zelf de pesto. Zie link naar het basic recept in de ingrediƫntenlijst.

 

Aantal personen: 1 (vermenigvuldig wanneer je dit recept voor meerdere personen maakt)

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediƫnten:

  • 100 gram dun gesneden ossenhaas (vraag de slager of het per portie verpakt kan worden)
  • 10 gram pijnboompitten
  • Groene pesto
  • Handje rucola
  • 2 zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de plakjes ossenhaas over het bord.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Leg een handje rucola in het midden en schep wat van de pesto op de plakjes ossenhaas.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel samen met de geroosterde pijnboompitten over het bord.
  5. Rasp wat van de Parmezaanse kaas over de carpaccio.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.