Hartige hapjes | meloen serranoham spiesjes

 

 

Bij een verjaardag of borrel is het altijd leuk om lekkere hapjes op tafel te zetten. Een heerlijk fris hapje zijn deze meloen serranoham spiesjes. Ook super handig omdat je het van te voren klaar kunt maken.

 

 

Aantal: ongeveer 8 spiesjes

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 250 gram watermeloen
  • 250 gram cantaloupe meloen
  • 80 gram serranoham

Benodigheden:

  • tapas- of sateprikkers

Bereidingswijze:

  1. Snijd de watermeloen en cantaloupe meloen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  2. Vouw een plakje serranoham in de lengte doormidden.
  3. Pak een prikker en prik daar een stukje watermeloen aan. Vervolgens prik je het begin van het plakje serranoham aan de prikker met vervolgens een stukje cantaloupe meloen.
  4. Je vouwt het plakje serranoham eromheen en prikt het vast aan de sateprikker. Daarna prik je er weer een stukje watermeloen aan vast.
  5. Je wisselt dus de soorten meloen steeds af en vouwt de serranoham ertussen.
  6. Herhaal bovenstaande stappen 3 en 4 tot de meloen en serranoham op is.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.