
Bij een verjaardag of borrel is het altijd leuk om lekkere hapjes op tafel te zetten. Een heerlijk fris hapje zijn deze meloen serranoham spiesjes. Ook super handig omdat je het van te voren klaar kunt maken.
Aantal: ongeveer 8 spiesjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram watermeloen
- 250 gram cantaloupe meloen
- 80 gram serranoham
Benodigheden:
- tapas- of sateprikkers
Bereidingswijze:
- Snijd de watermeloen en cantaloupe meloen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Vouw een plakje serranoham in de lengte doormidden.
- Pak een prikker en prik daar een stukje watermeloen aan. Vervolgens prik je het begin van het plakje serranoham aan de prikker met vervolgens een stukje cantaloupe meloen.
- Je vouwt het plakje serranoham eromheen en prikt het vast aan de sateprikker. Daarna prik je er weer een stukje watermeloen aan vast.
- Je wisselt dus de soorten meloen steeds af en vouwt de serranoham ertussen.
- Herhaal bovenstaande stappen 3 en 4 tot de meloen en serranoham op is.
- Leg de meloen serranoham spiesjes op een bord of schaal.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Leuk hé zijn de meloen serranoham spiesjes!? De smaak te pakken om spiesjes te maken? Deze caprese spiesjes zien er fantastisch uit en zijn super lekker met de pesto erbij.