Salade | ceasar salade

Wist je al dat de wereldberoemde ceasar salade per toeval is ontdekt? Op een dag kreeg Ceasar Cardini veel gasten in zijn restaurant. Al snel raakte hij door zijn voorraad heen. Met wat laatste ingrediënten maakte hij een salade. Deze viel zeer in de smaak bij zijn gasten en zo ontstond de ceasar salade.

Met dit recept maak je een wat gezondere versie van de ceasar salade als maaltijdsalade. Ook gebruik je de knoflookcroutons met tijm die vorige week online kwam op de website! 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

Dressing:

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 ansjovis
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1 flinke theelepel honing mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve limoen

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Bakpapier
  • Hakmolentje of staafmixer met beker
  • Steelpan
  • Rasp
  • 2 borden

Bereiding:

  1. Sla de kipfilet tussen het bakpapier plat. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet om en om gaar. Na 5 minuten voeg je een scheut ketjap toe.
  2. Breng water aan de kook in de steelpan. Wanneer het water kookt, mogen de eieren in de pan. Laat de eieren na 5 minuten schrikken in koud water.
  3. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mixen in de hakmolen of met de staafmixer. Giet de dressing in een schaaltje.
  4. Verdeel de sla over 2 borden. Halveer de avocado en snijd in plakjes. Ook deze verdeel je over het borden. Rasp boven beide borden de Parmezaanse kaas.
  5. Pel de eieren en verdeel in kwarten. Leg ze op de borden.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze op de sla.
  7. Als laatste verdeel je de croutons over de salade en giet je de dressing eroverheen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.